Geotermisk energilagring øger effektiviteten på Sandvik Coromants fabrik i Katowice

21. november 2023

Energy Machines fejrer fem års driftssucces på Sandvik Coromants fabrik i Katowice i Polen, hvor vores integrerede energisystem fortsat opfylder de forventede mål om at reducere energiomkostningerne, minimere fabrikkens CO2-fodaftryk og forbedre indeklimaet.

Gennem implementeringen af en integreret varmepumpe/køler og et varmegenvindingssystem har det 10.000 m2 store anlæg opnået en imponerende reduktion på 24 % i elforbruget og 40 % i naturgasforbruget. På baggrund af denne succes har Sandvik Coromant valgt at tage yderligere skridt til at øge energibesparelserne og sænke deres CO2-fodaftryk ved at få implementeret geotermisk energilagring i systemet, hvilket effektivt skaber et energireservoir via 33 x 140 m borehuller, der er boret i jorden ved siden af bygningen.

Med Energy Machines' modulære tilgang til design af energisystemer er det geotermiske lager blevet integreret problemfrit i det eksisterende system. Den modulære tilgang giver mulighed for problemfri skalering og effektiv idriftsættelse, samtidig med at systemets høje ydeevne opretholdes.

Det opgraderede system blev taget i brug i oktober og er nu i fuld drift.

Energy Machines EMB (kombineret varmepumpe-køler) i energicentralen hos Sandvik Coromant, Katowice, Polen

For mere information om dette projekt eller lignende forespørgsler, kontakt Thomas Göransson på thomas.goransson@energymachines.com.